Helt siden starten i 2003 har Pecha Kucha vokst markant over hele verden. Etterhvert har det også spredd seg helt til oss i Norge. I dag arrangeres det flere faste Pecha Kucha-møter rundt om i det langstrakte land. Blant annet arrangeres et av de største i hovedstaden, med jevne mellomrom.
PechaKucha Night
Design og Arkitektur Norge (DOGA) holder til i Hausmanns gate 16 i Oslo. Fire ganger i året arrangerer de Pecha Kucha, og arrangementene er åpne for alle. Hovedsakelig holdes foredragene om temaer innenfor arkitektur, design og kunst, film eller musikk. Som de selv beskriver er også live musikk, enten fra DJ, eller band, en viktig del av pakken. Styreleder er Siri Holmboe Høibo og prosjektleder er Hanna von Bergen.
Arrangement nummer 53 i rekken ble arrangert tilbake i februar, og er foreløpig det siste møtet som har blitt holdt i Hausmanns gate. Billetter kostet kr 150, og vi ønsker nå å gi et innblikk i hva du får i denne prisen.
Vebjørn Sand er en av Norges mest profilerte kunstnere, og har hatt en rekke store utstillinger, både her i Norge og i utlandet. Under arrangementet i februar stilte Sand som foredragsholder, hvor han fortalte om sitt kunstprosjekt «Roseslottet». Dette er et kunstprosjekt som omhandler okkupasjonen av Norge under 2.verdenskrig og var en av de mest populære foredragene denne kvelden.
Truls Oma Erichsrud er bedre kjent under navnet «TheMaratonRunner». Han har blitt internasjonalt lagt merke til for å løpe marathon på steder hvor dette aldri, eller sjelden har blitt gjort før ham. Han har blant annet fullført marathon i Irak, Afghanistan og Nord-Korea. Dette fortalte han mer om under møtet.
Det var en rekke andre talere, men siste foredragsholder vi nevner i denne artikkelen er Patrick Da Silva Sæther. Han jobber som fotograf i Norges største mediehus, NRK. I et helt år reiste han sammen med kollegaen Mads Nyborg Søstad på jakt etter bevis på klimaendringene. De to ønsket med denne saken å kunne gi et bedre bilde av hvordan verden endrer seg, for de som ikke har mulighet til å se det med egne øyne. Saken ble en av NRKs mest leste gjennom tidene, og under foredraget forteller han hvordan prosessen var for å utvikle denne.